Valentines Breakfast

valentine's breakfast

Wie verre reizen maakt kan veel verhalen. Dit gezegde gaat zeker op voor de Amsterdamse beeldend kunstenaar Abraham Lüttger die in de vorige eeuw vele studiereizen gemaakt heeft naar uiteenlopende culturen zoals:
Irian Jaya (voormalig Nieuw Guinea) Japan, Thailand, Indonesië, India, Sri Lanka, Amerika, Polen, Rusland en Mexico.

In Valentines Breakfast zijn 19 korte verhalen te lezen. Hiervan zijn een klein aantal reisverhalen, maar het merendeel liefdesverhalen. Als ‘hommage’ aan de Deense schrijver H.C. Andersen heeft de kunstenaar twee sprookjes van hem bewerkt. Dat zijn: Het meisje met de zwavelstokjes en De Nachtegaal, waarin een doodzieke Chinese keizer door deze bijzondere zangvogel opnieuw tot leven wordt gewekt.

Hoewel Valentines Breakfast (2006) het debuut is van Abraham Lüttger als schrijver van korte verhalen, is het niet zijn eerste boek dat van hem werd uitgegeven. Reeds eerder verschenen er twee boeken van zijn hand. In opdracht van
The European Society of Cardiology (ESC) werd zijn boekje Heart to Heart (2002) uitgegeven met korte spreuken over het hart en 22 full color afbeeldingen van schilderijen uit zijn Hartenperiode. Zijn boekje Openhartigheden (2004) over de lach en de traan in de liefde, werd in eigen beheer uitgegeven.

Eén van de verhalen is Spin.

Klik hier om het verhaal Spin te lezen.